Ontdek hoe technologie het onderwijs vormgeeft

 - 

Slim leren in een digitale wereld

Learning Bytes Festival zet de resultaten van imec's onderzoeks -en innovatieprogramma Smart Education in de kijker voor iedereen die wil innoveren met digitale technologie binnen onderwijs, opleidingen en training in bedrijven.

Verken de meest recente ontwikkelingen in AI-technologie voor onderwijs en training op het Learning Bytes Festival, waar digitalisering, innovatie en technologie samenkomen om de toekomst van onderwijs te vormen. Ontdek de dynamische expo met toonaangevende bedrijven, neem deel aan inspirerende sessies en panelgesprekken, en ontmoet gelijkgestemden tijdens het netwerkevent. Sluit je aan bij de revolutie in leren en technologie!

Keynotes, expo en breakout rooms

COMING SOON

Breakout room

AI for HR

AI for HR

14u15

 - 

15u

Woensdag 20 Maart 2024

@

Tack 1

INFO COMING SOON

COMING SOON

Breakout room

Social Robotics

Social Robotics

11u

 - 

11u45

Woensdag 20 Maart 2024

@

Budascoop 1

INFO COMING SOON

COMING SOON

Keynote spreker

Steven Latré

Steven Latré

10u

 - 

1045

Woensdag 20 Maart 2024

@

Budascoop

Professor Steven Latré staat aan het hoofd van het onderzoek naar kunstmatige intelligentie bij imec, onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologieën. Zijn expertise ligt in het combineren van sensortechnologie en chipontwerp met AI om end-to-end oplossingen te bieden in sectoren zoals gezondheidszorg en slimme industrieën. Bovendien deelt hij zijn kennis als deeltijds hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen.

AI and the Potential for Lifelong Learning - by Steven Latré

Is het een kwestie van tijd voordat AI onze jobs begint over te nemen en wij mensen irrelevant worden in onze economie? Zal mijn kind een robotleraar hebben? En is het mogelijk om de juiste balans te vinden tussen mijn passie, mijn interesse, mijn expertise en mijn baan? In deze lezing zullen we uitleggen hoe op de mens gerichte AI ons kan helpen de controle over onze eigen leerreis te nemen. Aangepast aan jouw interesses, verwoord zoals jij dat wilt en met een directe link naar je huidige of zelfs toekomstige werksituatie. We zullen meegeven hoe AI iedereen kan helpen hun potentieel gedurende hun hele leven te maximaliseren. Van het aanleren van basisvaardigheden in de kindertijd tot flexibele bijscholing tijdens trainingen op de werkplek, en verder in volwassenheid om elke levenslange leerwens te vervullen die je mag hebben: AI kan je unieke leerproces altijd en overal ondersteunen en erkennen. Deze keynote zal een collectieve inspanning inspireren om een toekomst vorm te geven waarin AI het onderwijsproces versterkt in plaats van vervangt, met als doel jouw potentieel te ontsluiten.

COMING SOON

Keynote spreker

Monica Arés

Monica Arés

15u30

 - 

16u45

Woensdag 20 Maart 2024

@

Budascoop 1,3 & 4

Intelligent Education: Navigating the Convergence of AI, XR, and Human Potential

In een snel evoluerende wereld luidt de samensmelting van menselijk intellect, kunstmatige intelligentie en meeslepende technologieën een nieuw tijdperk van intelligent onderwijs in. Stel je een scenario voor waarin door AI aangedreven agenten en systemen adaptieve leertrajecten ontwerpen, met personalisatie, voortdurende beoordeling en aangepaste loopbaangroei. Dit nieuwe onderwijs zal naadloos worden geïntegreerd in ons leven, levenslang leren bevorderen, nieuwsgierigheid stimuleren en de zoektocht naar innovatie cultiveren. Mis deze inzichtelijke lezing niet, die belooft je percepties uit te dagen en een nieuwe visie voor de toekomst van leren te inspireren.

Monica Arés

Monica is een toonaangevende expert op het gebied van innovatie en meeslepende technologie, wiens rollen in technologie en onderwijs haar tot een leider maken in het wereldwijde technologische landschap. Haar pionierswerk in het bouwen van nieuwe tools met XR- en AI-technologie heeft stappen gezet in het bevorderen van levenslang leren, nieuwsgierigheid en de zoektocht naar innovatie, met als doel de toegang tot onderwijs te vergroten en de manier waarop we leren te transformeren. Als voormalig hoofd van Immersive Learning bij Meta en een visionair leider op het gebied van Interactive Learning Labs bij Amazon, is Monica een belangrijke figuur geworden in het veld van meeslepend onderwijs.

Genoemd onder de Top 100 Global Women of the Future in Emerging Tech, heeft Monica's invloed wereldwijd weerklank gevonden. Als adviseur en Chief Innovation Officer voor startups en oprichter van Th3 Third Door heeft Monica innovatieve technologische oplossingen geformuleerd en uitgevoerd die de toekomst van werk en leren opnieuw vormgeven.

Als uitvoerend directeur van het Innovation, Digital Education, and Analytics (IDEA) Lab aan het Imperial College London, bepaalt Monica de visie voor de toekomst van leren en leidt ze een expertteam bij de ontwikkeling en groei van nieuwe oplossingen voor de snel evoluerende industrie. In zijn omvang, reikwijdte en complexiteit zal deze transformatie van technologie anders zijn dan alles wat we eerder hebben meegemaakt. Monica's leiderschap belichaamt een inspirerende reis naar een toekomst waarin de convergentie van technologie en menselijkheid ongekende tools zal ontsluiten om enkele van onze grootste uitdagingen op te lossen.

Op het programma

Inspirerende sessies en panelgesprekken

Ons programma bestaat uit toonaangevende keynotes uit buiten -en binnenland die inzicht zullen geven in de kracht van technologie in onderwijs en training. Bovendien kun je deelnemen aan diverse breakout-sessies, waar we belangrijke onderwerpen bespreken, van Ethics in AI tot case studies over leren en ontwikkelen met behulp van technologie. Een uitgelezen kans om de toekomst van leren en werken te verkennen en geïnspireerd te raken.

Dynamische expo

In onze expozaal worden de deelnemende bedrijven en onderzoeksprojecten op een unieke en levendige manier gepresenteerd. We streven ernaar om meer dan alleen boeiende stands te bieden; we voegen een extra dosis levendigheid en entertainment toe aan de expo. We laten bezoekers op een speelse en toegankelijke manier kennismaken met kunstmatige intelligentie (AI). Dit omvat onder andere het spelen van games en het deelnemen aan een fotobooth met AI-elementen.

News

Partners

Heading

12

 - 

12

12

@

12

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Block quote

Ordered list

 1. Item 1
 2. Item 2
 3. Item 3

Unordered list

 • Item A
 • Item B
 • Item C
Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Block quote

Ordered list

 1. Item 1
 2. Item 2
 3. Item 3

Unordered list

 • Item A
 • Item B
 • Item C
Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²

Learning Bytes Festival

Wo 20/03

 | 

Education

 |