Innovatief stadsfestival
in Kortrijk

Op FTI by Hangar K dans je in de club of the future, laat je je onderdompelen in de Vlaamse game-industrie en ontdek je meer over de klas van de toekomst. Welkom!

Welkom, bezoeker van FTI

Buda Kitchen op het Buda-eiland is het startpunt van FTI. Vanaf deze centrale plek kunnen jullie ontdekken wat FTI allemaal in petto heeft. De evenementen en activiteiten van FTI spreiden zich uit over Buda-eiland, LandMarck, en Hangar K, elk een unieke locatie vol innovatie en inspiratie.

Wanneer?

Markeer 16-21 maart 2024 in je agenda, want dat is wanneer FTI zijn deuren opent. De expo’s op het Buda-eiland zijn op zaterdag en zondag open van 10u – 18u en in de week van 9u – 18u. De openingstijden van de andere deelevents kan je bekijken op de pagina ‘programma’.

Voor wie?

'FTI by Hangar K' wordt een uniek stadsfestival voor iedereen. Kinderen, studenten, scholen, ondernemers, groepen, volwassenen maar evenzeer voor techneuten. We kozen bewust voor thema's waar Kortrijk in uitblinkt: gaming en educational/immersieve technology.

Plan een gratis school-of groepsbezoek in.

Scholen: Het parcours van FTI by Hangar K op het Buda-eiland is volledig gratis te bezoeken, mits reservatie.

  • Aangeraden voor zowel basis-, secundair, als hoger onderwijs. De interactieve expo's zijn te bezoeken van maandag 18 t.e.m. donderdag 21 maart 2024, telkens van 09u00 – 18u00. Reken op een halve daguitstap.
  • We ontvangen je klas aan het onthaal in Buda Kitchen, Budastraat 52.
  • Op de verschillende locaties geven gidsen meer uitleg op maat van je klas, de leerlingen kunnen vervolgens de expo zelf ontdekken en beleven.
  • Je kan je bezoek ook combineren met een gratis workshop, aangeboden door Vives en Howest! De workshops van Vives zijn volledig volzet.

Groepen: Wens je FTI by Hangar K te bezoeken met je organisatie, vereniging, bedrijf? Groepsbezoeken zijn gratis maar verplicht te registreren. Wens je een begeleide rondleiding? Laat het ons zeker weten.

Tickets

Alle exposities en installaties op het Buda-eiland zijn gratis te bezoeken, zonder registratie. Wens je met een groep langs te komen? Dan is registreren verplicht. Dat kan via onderstaande knop.

Voor onze events zoals FTR CONF, Club of the Future en Learning Bytes Festival is een ticket vereist. Verzeker je plaats door je tickets via onderstaande knop aan te schaffen.

Contacteer ons

Dank je wel! Jouw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief

Dank je wel! Jouw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

F.A.Q.

Hoe toegankelijk is het festival?

De twee hoofdlocaties van FTI by Hangar K - Landmarck en Buda-eiland - zijn beiden rolstoeltoegankelijk.

Heb je assistentie nodig ter plaatse? Spreek onze mensen aan die zich op alle locaties bevinden.

Hoe kom ik met de auto, fiets of trein naar het festival?

Auto: parking Budabrug (naast Buda Kitchen) of parking Broeltorens (5' wandelen naar Buda Kitchen)
Fiets: er is een fietsparking naast de ingang van parking Budabrug.
Trein: het station bevindt zich op 10' wandelen van Buda Kitchen.

Meer info over de wegbeschrijving op Buda-eiland

Het onthaal op het Buda-eiland bevindt zich in Buda Kitchen, Budastraat 52 Kortrijk. Van daaruit start je je parcours langs de verschillende exposities.


Hoe kan ik contact opnemen met de organisatoren voor verdere vragen?

Je kan contact opnemen via fti@hangark.be voor verdere vragen

Wanneer en waar vindt het festival plaats?


Markeer 16-21 maart 2024 in je agenda, want dat is wanneer FTI zijn deuren opent. De specifieke openingstijden van elk deelfestival vind je op de pagina ‘programma’.


By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²