FTR CONF: ontdek hoe werken er in de toekomst zal uitzien met Peter Hinssen en Lowie Vermeersch

Met Peter Hinssen en Lowie Vermeersch op de affiche vestigt FTR CONF de aandacht op hoe we zullen werken in de toekomst. Technologie speelt hier een belangrijke rol in. Zullen we nog steeds traditioneel op kantoor werken?

Hangar K trekt mee de kar van het ‘new look’ Flanders Technology

Kortrijk, 20 februari 2024. Van 16 tot 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation plaats, een zesdaags festival rond innovatie en technologie. In Kortrijk is er tijdens die week een volledig programma beschikbaar voor iedereen die geboeid is door technologie en de impact daarvan op onze dagelijkse leefwereld. Eén van de kleppers in het programma is de FTR CONF.

Met Peter Hinssen en Lowie Vermeersch op de affiche vestigt FTR CONF de aandacht op hoe we zullen werken in de toekomst. Technologie speelt hier een belangrijke rol in. Zullen we nog steeds traditioneel op kantoor werken? Of nemen we de sprong naar thuiswerk met behulp van geavanceerde VR-technologie? Deze vragen staan centraal op donderdag 21 maart.

De FTR CONF bestaat uit twee delen: in de namiddag ligt de focus op XR-onderzoek in Vlaanderen. Tijdens het XR-luik brengt XR Valley – een non-profit die tot doel heeft het Belgische XR-ecosysteem op de globale radar te zetten – vooraanstaande sprekers van verschillende instellingen samen. De topics gaan van gametech in de muziek- en mediaproductie tot nieuwe manieren van visualisatie en datagebruik.

Het tweede deel van FTR CONF draait rond “The blurring lines between home and the office”. Peter Hinssen en Lowie Vermeersch zullen elk vanuit hun eigen expertise dit thema belichten. Peter bespreekt de rol van gametechnologieën zoals augmented reality (AR) en virtual reality (VR) in bedrijven en licht aan de hand van concrete cases toe hoe deze de werkomgeving in de toekomst zullen beïnvloeden. Lowie legt vanuit zijn ervaring in mobiliteit en auto-ontwerp de focus op het woon-werkverkeer van de toekomst en of de zelfrijdende wagen van de toekomst onze volgende home office wordt.

Behalve deze twee sprekers brengt partner Athumi een talk rond wat de toekomst van data zal zijn in de HR-sector. Vivian Roks van Randstad duikt dieper in innovatie in de HR-sector en hoe data een grote impact heeft op talent management.

Tijdens FTR CONF is er ook een expo waarop toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstellingen hun projecten met gametech kunnen showcasen.

De FTR CONF wordt sowieso een uitzonderlijke conferentie, want ze vindt plaats in de Club of the Future, een immersieve club. De dag wordt er afgesloten met een uniek optreden van Goose.

Programma

14.00 – 16.00: Breaking Barriers - Baanbrekend XR Onderzoek in Vlaanderen
14.00 - 14.30: XR in Mediaproductie – Tom Verstappen, Thomas More Hogeschool
14.30 - 15.00: Data & XR - a match made in heaven – Klaas Bombeke, UGent - imec
15.00 - 15.30: XR als nieuwe manier van visualisatie – Kristof Overdulve, UDM Hasselt
15.30 - 16.00: Building Meaningful Tech Experiences for Music Artists & Fans – Ewoud Herregat & Sarah Markewich, Howest & PXL
------------
16.30 - …: FTR CONF: the blurring lines between home and the office
16.30 – 17.00: Ontvangst FTR CONF
17.00 – 17.45: Keynote Lowie Vermeersch
17.45 – 18.30: Keynote Peter Hinssen
18.30 – 20.30: Networking drink + Athumi talk + FTR CONF expo
20.30 - …: Live optreden van Goose in Club of the Future

Topic focus: Athumi
Tijdens de netwerking drink brengt partner Athumi een talk rond wat de toekomst van data zal zijn in de HR-sector. Vivian Roks van Randstad duikt dieper in innovatie in de HR-sector en hoe data een grote impact heeft op talent management. Daarnaast geven ze ook een demo met itsme.

Voor wie?
Met de FTR CONF showcasen we wat nieuwe technologie kan betekenen voor een bedrijf, eender welk bedrijf. Dus voor wie is FTR CONF? Elke ondernemer, elk bedrijf, in de startblokken of in volle groei, dat geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen en daar zelf mee aan de slag wil.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²